16 t/m 22 januari 2017

Hé jij daar! Wat tof dat je mee wilt doen met Week 3!
In Week 3 bundelen we krachten en promoten we gezamenlijk de deelname aan cultuur. Venlose cultuuraanbieders zoals verenigingen, instellingen, muziekscholen en cultureel ondernemers zetten in deze week de deuren open. Inwoners en bezoekers van Venlo krijgen zo dé kans om GRATIS(!) een keer iets uit te proberen op cultureel gebied. Voor jou een mooie kans om potentiële nieuwe leden, cursisten of deelnemers aan te trekken!

Heb jij een leuk cultureel aanbod en wil je dat graag onder de aandacht brengen?
Doe mee aan Week 3 | 2017!


Over week 3

Ben jij een cultuuraanbieder en wil jij meedoen aan Week 3 | 2017?

Graag promoten wij zoveel mogelijk culturele activiteiten in Venlo en stimuleren wij actieve deelname daaraan. Te gek als je jouw activiteit kosteloos wilt openstellen voor deelnemers! Want je activiteit komt goed in beeld via onze algehele campagne. Daarmee pak je gratis publiciteit, doet het je imago en naamsbekendheid alleen maar goed en mogelijk melden zich naar aanleiding hiervan nieuwe leden, deelnemers of vrijwilligers aan. Voor jou als cultuuraanbieder zijn er verder geen kosten aan verbonden. Het kost jou alleen wat tijd, een foto en een filmpje.

Wat kunnen we samen doen aan de promotie van Week 3?

Filmpjes en foto’s

Centraal in onze Week 3 campagne staan korte promotiefilmpjes. Die maak je supersimpel zelf, met je smartphone. Je kunt daarvoor enthousiaste leerlingen of docenten gebruiken die in de filmpjes kort uitleggen waarom deze activiteit zo leuk is om te doen. Het filmpje stuur je naar ons en wij geven jouw filmpje een ‘Week 3 jasje’. Vervolgens plaatsen we het op ons Week 3 YouTube kanaal en tevens krijg jij een versie die je voor je eigen promotie kan gebruiken. Datzelfde doen we ook met een door jou aangeleverde foto van de activiteit. Daarmee laten we samen zien dat jouw activiteit onderdeel uitmaakt van ons grote Week 3 evenement.Online en social media

Via onze eigen online media zoals deze website, onze facebookpagina en YouTube kanaal promoten we Week 3. Op de website komt vanaf begin december een activiteitenagenda voor de hele week te staan. Ook maken we een evenement aan op onze Facebookpagina en berichten we in de aanloop naar en tijdens het evenement natuurlijk over Week 3. Bovendien zijn we voornemens om via Facebook een promotiecampagne in te zetten voor alle activiteiten. Enerzijds zetten we in op een algehele campagne over Week 3. Daarnaast krijgt elke cultuuraanbieder die zich aanmeldt een specifieke Facebookadvertentie (mits er een foto of filmpje wordt aangeleverd) die we vervolgens heel concreet promoten onder de doelgroep die jij als aanbieder aangeeft. Ook jij kunt denken aan het aanmaken van een evenement, plaatsen van eigen berichten en/of doorplaatsen van onze berichten via jouw eigen social media. Het resultaat is een gezamenlijke promotiecampagne om de mensen in de regio Venlo aan te zetten om mee te doen aan een culturele activiteit.

Huis-aan-huisbladen, radio en tv

Lokale huis-aan-huisbladen, radio en televisie zullen d.m.v. persberichten geïnformeerd worden over ons Week 3 evenement met daarbij het verzoek er redactionele aandacht aan te schenken. Dit biedt echter geen garantie op plaatsing van de berichten. Ook is het niet mogelijk om aan alle specifieke activiteiten aandacht te schenken via deze media. Mogelijk worden enkele voorbeelden aangehaald in een groter algemeen beeld over Week 3.


Cultuurcoaches Venlo

Week 3 is een initiatief van de cultuurcoaches van gemeente Venlo. Deze week in het teken van cultuurparticipatie is mede mogelijk gemaakt dankzij Kunstencentrum Venlo als netwerkorganisatie, verbinder en aanjager op het gebied van cultuurparticipatie en in samenwerking met cultuuraanbieders in gemeente Venlo.


De cultuurcoaches hebben als taak om culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen toegankelijk te maken voor de Venlonaren en bezoekers aan de stad. Dat doen zij door activiteiten op dit terrein te initiëren, al dan niet in samenwerking met andere (culturele) partijen. Daarnaast moedigen zij culturele partijen aan leuke culturele activiteiten te organiseren waaraan verschillende doelgroepen op een laagdrempelige wijze kunnen meedoen of waaraan ze een bezoek kunnen brengen. Daarmee hopen de cultuurcoaches ten eerste iedereen de kans te geven op een positieve manier met kunst en cultuur in aanraking te komen. Daarnaast verstevigen ze ondertussen het lokaal cultureel netwerk en kunnen ze dit verder uitbouwen. De taken van de cultuurcoaches zijn door Gemeente Venlo overgedragen aan Kunstencentrum Venlo.Ik wil meer weten over de cultuurcoaches van de gemeente Venlo


Aanmeldformulier
voor cultuuraanbieders

Activiteit en aanbiedergegevens

Activiteit en doelgroep

Binnen welke kunstdiscipline valt de activiteit?

Meer dan één categorie mogelijkVoor welke leeftijdsgroep is de activiteit bestemd?

Meer dan één categorie mogelijk


Voor wie is de activiteit bestemd?

Meer dan één categorie mogelijk


Om de activiteit zo gericht mogelijk onder de aandacht te brengen, vragen we je hier in kernwoorden aan te geven waar eventuele specifieke interesse van jouw doelgroep ligt. Bijv. in het geval van gitaarles zouden kernwoorden ‘metal’ en ‘hardrock’ kunnen zijn. Daarnaast als een vereniging enkel in een bepaalde wijk of stadsdeel actief is, zou dit bijv. ‘Tegelen’ of ‘Blerick’ kunnen zijn. Etc..)Website en social media

Plaats hier de URL naar de pagina op uw eigen website met informatie over de activiteit. Onze voorkeur gaat uit naar de specifieke activiteitenpagina op je website in plaats van de homepage.

Plaats hier de URL naar het evenement van de activiteit op Facebook. Onze voorkeur gaat uit naar de specifieke evenementenlink in plaats van je algehele facebookpagina.


Promotie

Centraal in onze Week 3 campagne staan korte promotiefilmpjes van max. 30 seconden. Die maak je supersimpel zelf, met je smartphone. Je kunt daarvoor enthousiaste leerlingen of docenten gebruiken die in de filmpjes kort uitleggen waarom deze activiteit zo leuk is om te doen. Het filmpje stuur je naar ons en wij geven jouw filmpje een ‘Week 3jasje’. Vervolgens plaatsen we het op ons Week 3 YouTube kanaal en krijg jij ook de nieuwe versie die je voor je eigenpromotie kan gebruiken. Datzelfde doen we ook met een door jou aangeleverde foto van de activiteit. Daarmee laten wesamen zien dat jouw activiteit onderdeel uitmaakt van ons grote Week 3 evenement.

Kies een bestand
Upload hier een foto die goed weergeeft om welke activiteit het gaat (liggend formaat, min. 500 KB,max. 2 MB). (Wij gaan ervan uit dat de maker van de foto en diegene die erop staan akkoord gaanmet het gebruik van de foto in het kader van Week 3. Je krijgt zo spoedig mogelijk je foto in eenWeek 3 stijl terug die je ook zelf kunt gebruiken voor de promotie van je Week 3 activiteit!)


Ik wil graag een promotie filmpje maken

Wil je ook graag een filmpje maken met jouw meest enthousiaste leerling(en)/deelnemer(s) dievertelt/vertellen waarom iemand mee moet komen doen aan jouw activiteit?Zo ja, dan ontvang je van ons een email met uitleg hoe je het filmpje (max 30 sec) het beste kunt aanleveren.

Contactpersoon gegevens en versturen


Het verzenden van het formulier kan even duren i.v.m. het doorsturen van de foto.

Week 3
2018

En volgend jaar ook weer een Week 3!

Hoe eenvoudig kan het zijn? Een week om nooit te vergeten! Week 3, jaarlijks de week van de cultuurparticipatie in Venlo geïnitieerd door de cultuurcoaches van gemeente Venlo. Ook in 2018 zijn de cultuurcoaches voornemens om Week 3 te organiseren in week 3. Die is dan van maandag 15 tot en met zondag 21 januari 2018. 


Wil jij (ook) jouw culturele activiteit openstellen voor deelnemers aan Week 3 in 2018?

Bied jij als vereniging, instelling, school, zelfstandige of wie dan ook een leuke cursus, les, bijeenkomst, repetitie of andere activiteit aan op het gebied van dans, muziek, theater, musical, beeldende kunst, fotografie, mode, textiel of literatuur waaraan mensen (een keer) kunnen meedoen? Voldoe je aan de belangrijke voorwaarde dat die activiteit plaatsvindt in Venlo in de hierboven genoemde periode? En zou jij (ook) in 2018 mee willen doen als cultuuraanbieder aan Week 3? Laat het ons weten! We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met de inventarisatie van cultuuraanbieders die hun activiteit (ook) in 2018 kosteloos willen openstellen voor deelnemers. 

Meld je via e-mail bij ons aan en je komt op de cultuuraanbiederslijst voor 2018 te staan. Ook al weet je nog niet precies op welke dag/tijdstip jouw activiteit gaat plaatsvinden, aanmelden kan altijd. Tegen de tijd dat we de activiteitenagenda voor Week 3 in 2018 in kaart gaan brengen, kun je dit alsnog aangeven. Geen enkel probleem!

Aanmelden 2018
Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×